8 maj 2023
19:00

IFK Askersund

Referat: Yxhults IK - IFK Askersund

Äntligen seriepremiär hemma på Moabvallens naturgräs mot IFK Askersund. En match där våra damer tog tag i taktpinnen redan från start med flera fina anfall och ett försvarsspel, som inte gav gästerna några som helst ytor eller chanser. Flera frilägen efter bra passningsspel inte minst av Mahdia Moosawi och vi borde nog innan Linn Söderberg i den 29 matchminuten gjorde 1-0 haft en ledning med minst två mål. Utsida stolpe och en bra målvakt räddade gästerna vid flera tillfällen.
Efter paus fortsatte det fina spelet och i samband med en hörna kunde Hanna Löwek nicka in 2-0 detta i den 49 matchminuten och sedan punkterade Linn Söderberg matchen genom att göra 3-0 i 52 minuten. En missad straff fick avsluta det offensiva övertaget och en gedigen hemmaseger. Bra betyg över lag inte minst till de ovan nämnda, men stor del i framgången måste ändock tillskrivas lagets starka fyrbackslinje som samarbetade förträffligt.
Nästa seriematch borta mot KIF Örebro DFF.